ترخیص کالا و امور گمرکی

گلوگاههای ترخیص

گلوگاه اتفاقی است که مانع از بهره‌گیری تاجران از حداکثر سود و موقعیت ها در فرآیند تجارت می‌شود. در این نوشته قصد داریم به مرور خلاصه وار موارد مهم و حساس و در واقع گلوگاههایی که در فرآیند ترخیص وجود دارد و توجه به ان ها باعث کاهش هزینه ها و زمان ترخیص می شود به شرح زیر بپردازیم:

  1. معافیت های گمرکی: همواره در گمرک برای برخی از کالاها برای حمایت از تولید داخل (نه تولید کننده داخل) شامل معافیت هایی می باشد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
    • ماشین الات خط تولید
    • مواد اولیه

  1. بررسی ارزش و کد تعرفه کالا: این دو مورد همواره در گمرک توسط کارشناسان چک می شود زیرا مبنای تبیین مبلغی است که می بایست برای ترخیص کالا در گمرک بپردازیم وهمچنین لزامات و مقررات ورود براساس تعرفه تعیین می گردد که شامل دو نوع زیر است:
    • ارزش یا تعرفه استنباطی: این ارزش توسط ماموران گمرک (ارزیاب) تایید می گردد و بطور کلی ارزش گمرکی کالا (ارزش سیف CIF) است که متشکل از قیمت کالا Cost (سامانه ارزش سوابق) + حق بیمه Insurance + کرایه حمل Freight می باشد.
    • ارزش اظهاری: ارزشی است که ترخیص کننده طی اظهار نامه مطابق با اسناد حمل در سامانه دور اظهاری گمرک اعلام می کند که اگر مطابق با واقعیت نباشد یا به عبارتی برابر با ارزش استنباطی گمرک نباشد مصداق قاچاق است که این قاچاق دو نوع زیر است و همواره باید از آن جلوگیری کرد زیرا مشمول جرائم سنگین تا یک برابر ارزش کالا و در موارد مصادره کالا یا غیرفعال شدن کارت بازرگانی است.
  • کم اظهاری: مصداق فرار از هزینه های گمرکی متشکل از حقوق ورودی(سود بازرگانی + عوارض ورودی + حقوق گمرکی)، مالیات، انبارداری، سایر هزینه ها است.
  • بیش اظهاری: مصداق قاچاق ارز است و بیشتر زمانی رخ می دهد که نرخ ارز حواله شده از نرخ بازار کمتر است.

 

در مطالب بعدی به شرح هر یک از موارد زیر و نحوه اجرای آن ها خواهیم پرداخت …

123

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =