Blog
بازرسی کالا و انواع آن
- فرآیندی است که در آن شرکت بازرس به نمایندگی از خریدار برای اطمینان خاطر وی از انطباق کالای خریداری شده با کالای تعهد شده انجام می شود.
- بازرسی می تواند Full Check یا Random Check در هر حالت مسئولیت شرکت بازرس منحصر به بسته هایی است که بازرسی کرده و روی آنها برچسب زده است.
انواع بازرسی:
- بازرسی حین تولید: During Production Inspection زمانی که پس از تولید نتوان موردی که می بایست بازرسی شود را ملاحظه نمود، در حین فرآیند تولید بازرسی می شود که بصورت حضور دائم نماینده شرکت بازرس در محل است و یا بصورت متوالی.
- بازرسی قیمت: Price Verification این بازرسی معمولا جهت پروژه های فاینانس در شرکتهای غیر خصوصی انجام می شود.
- بازرسی قبل از حمل: Pre Shipment Inspection(PSI) صرفا جهت اطمینان خریدار است به لحاظ ظاهری و انتباق با دستورالعمل های خریدار است.
- بازرسی ظاهری: Inspection Certificate(IC) این نوع بازرسی بیشتر برای ارائه به بانک است و کالا از لحاظ ظاهری در گمرک مبدا یا مقصد تا قبل از صدور مجوز ترخیص در مقصد جهت انتباق آن ها با اسناد حمل انجام می شود. (نمونه بازرسی ظاهری)
اگر روش پرداخت بانکی باشد این گواهی الزامی است که بعد در حین ترخیص می بایست در سایت گمرک بارگزاری شود و سپس شرکت بازرس گواهی را بصورت اینترنتی تایید کند.
- بازرسی استاندارد اجباری: Certificate of conformity(COC) بر اساس قانون یکسری کالا ها که لیست آن ها در سایت موسسه استاندارد مشخص شده اند تولید، توزیع واردات و صادرات آن ها مستلزم اخذ گواهینامه انطباق با استاندارد ایران است.
فرآیند تایید یا رد کالا در سازمان استاندارد بصورت اینترنتی از طریق سامانه اینترنتی گمرک است.
برای لوازم یدکی و ماشین آلات و کالاهایی که شرکتهای تولیدی جهت مصرف غیرمستقیم در خط تولید وارد می کنند اداره استاندارد با اخذ تعهدنامه این گواهی را صادر می کند.